چین همچنان نفوذ قابل توجهی در آفریقا دارد. در حالی که نفوذ سایر قدرتها در این قاره مورد تردید است، چین راه میانهای را در پیش گرفته است. بیش از 50 کشور آفریقایی برای شرکت در آخرین نشست چین و آفریقا، موسوم به "فروم همکاری چین و آفریقا" (فوکاک)، به پکن سفر کردند. دهها رهبر آفریقایی و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در این نشست حضور داشتند.
برای دولتهای آفریقایی که از فشار برای انتخاب طرف در اختلافات بینالمللی خسته شدهاند، چین به عنوان یک شریک قابل اعتماد و آماده همکاری بدون تبعیض با متحدان مسکو و کشورهای تحت حاکمیت غیرنظامی که به اروپا و ایالات متحده نزدیکتر هستند، ظاهر میشود. پکن در پی منافع اقتصادی خود و نیاز به مواد اولیه طبیعی، معامله سختی را در ازای حمایت از توسعه، به ویژه ساخت زیرساختهای سنگین، انجام میدهد.
چین در این نشست وعده 360 میلیارد یوان (50.7 میلیارد دلار) سرمایهگذاری در آفریقا در سه سال آینده را داد. این بار تمرکز اصلی بر روی گذار به انرژی سبز، از جمله سرمایهگذاری در تولید در آفریقا، به ویژه خودروهای برقی، است. این موضوع از نظر عملی و نمادین برای قارهای که در توسعه صنایع پیشرفته به طور قابل توجهی از آسیا عقب مانده است، اهمیت دارد.